Himos faktaa

Himokselta löytyy Etelä Suomen monipuolisin ja suurin rinnevalikoima. Himoksella on lasketeltu jo vuodesta 1984. Himos sijaitsee Jämsän kaupungissa.  Rinteiden hyvä kunto ovat Himoksen menestyksen takuu. Himokselta löytyy yhteensä 26 rinnettä ja erittäin tehokas hissijärjestelmä. Himoksella on yhteensä 16 hissiä, joista tuolihissejä on kaksi. Himoksen kaikki rinteet ovat valaistuja. Pisin rinne on 1200 m. Himoksella suurin korkeusero on 151 m. Täältä löytyy kaiken tasoisille laskijoille varmasti oma suosikkirinne. Himoksen rinteet ovat suurella alueella, pohjois- ja luoteisrinteet sekä länsirinteet. Uusimpana alueena löytyy HimosLumila joka on perheille suunnattu aktiivi alue.

Ennen kaikkea Himos on ympärivuotinen vapaa-ajan viettopaikka. Himoksen alueella kansallispuistot, luonnon rauha sekä metsät luovat puitteet elämyksille. Himos-Jämsän seudulla on useita pakallisia ravintoloita, käsityökulttuuria, unohtumattomia matkailuelämyksiä sekä tietysti läpi vuoden tapahtumia. Himos-Jämsän seutu ovat aktiivilomailijan valinta lomakohteeksi. Himoksesta voi lyhyesti todeta, se on lähellä kaikkia. Himokselle pääsee kätevästi autolla, ja pysäköinti tilaa löytyy hyvin. Himokselle pääsee myös Jämsään tulevalla junalla, sekä sieltä bussiyhteydellä Himokselle.

Himoksen Aluetaksi Oy, palvelee myös sinua. Voit tilata sen numerosta 0400 342121 tai www.himoksenaluetaxi.com

HIMOKSEN TALVEN SUOSIKKI AKTIVITEETIT

MAASTOHIIHTO HIMOKSELLA

Himoksen rinnealueiden läheisyydestä löytyy lumetettuja latuja. Neljän kilometrin valaistu latu sijaitsee pohjois-Himoksen huipulla, sinne on yhteyslatu länsi-Himokselta sekin valaistu. Himoksella varmasti löydät tarpeeksi vaativan ladun tarpeisiisi. Pohjois- ja länsirinteiden välillä kulkee perheille sopiva lenkki. Lisäksi golf alueelta löytyy hiihtolenkki. Himoksen alueella on latuosuuskunta, joka vastaa latujenhuollosta. Se myös tavoitteellisesti pyrkii kehittämään ja parantamaan latuverkostoa. Hyvien lumiolosuhteiden vallitessa, ajetaan Himokselta latu kohti Jämsän latuverkostoa. Tämä lisää latuverkostoa runsaasti, lisäksi sieltä löytyy latujen varsilta nuotiopaikkoja ja laavuja.

LASKETTELU HIMOKSELLA

Himos on Eteläisen Suomen suosituin laskettelu kohde ysitien varrella.

Laskettelurinteillä on laskettelun lisäksi monipuolisesti tapahtumia, niin perheille kuin kovimmillekin laskijoille. Himos on ennen kaikkea nykyaikainen laskettelukeskus. Himokselta löytyy 26 rinnettä ja 16 hissiä. Himoksen kapasiteetti on 19 000 nousua tunnissa. Hisseistä kaksi on tuolihissejä, lisäksi lapsille ja aloittelijoille löytyy neljä hissiä ja rinnettä.

Rinteet on Himoksella jaettu kahteen alueeseen Pohjois-ja Länsirinteisiin. Rinteiden välillä pääsee siirtymään Luoteisväylä- ja Länsiväylä rinteitä pitkin.

Pohjoisrinteistä löytyy Himoksen pisin lasku. Rinteet ovat perinteisemmät ja soveltuvat hyvin perinteiseen lasketteluun. Pohjoisrinteiden päärinne oli Himoksen ensimmäinen avattu rinne.

Länsirinteet ovat monipuolisemmat ja sieltä löytyy jyrkempiä rinteitä, useampi mustarinne. Sieltä löytyy myös ratalaskijoille treenauspaikka. Himoksen Länsirinteiltä löytyy temppulaskijoille maastoa. Siellä on mm. hyppyreitä, pressejä, boxeja ja reilejä. Tuolihissi palvelee myös lautalijoita pääsemään SnowRide-krossiradalle.

Himoksella lapsiperheet on huomioitu erityisen hyvin. Himoksella löytyy uutuus Lumila alue. Siellä riittää puuhaa lapsille koko päiväksi.

Himoksen rinteille pystyt ostamaan liput etukäteen nettikaupasta, näin myös säästät. Himoksella on tarjolla hissilippuja 3 tunnin lipusta kausikorttiin. Kaikki hissi liput ladataan Axess Smart Card-sirukortille, jota voit käyttää aina lasketellessasi Himoksella.

 

HIMOKSEN RINTEIDEN PALVELUT

Himokselta löytyy laadukas hiihtokoulu. Se palvelee asiakkaista Länsi-rinteillä. Hiihtokoulu on nimeltään Himoset hiihtokoulu.

Hiihtokulun hinnaston löydät täältä.

Molemmilta Himoksen rinteiltä Länsi- ja Pohjoisrinteiltä löytyy välineiden vuokraamo. Länsi-rinteiden vuokraamo on auki aina rinteiden auki ollessa. Pohjois-rinteiden puolella se palvelee sesongin tarpeen mukaisesti.

Ohesta löydät hinnastot Himoksen vuokraamoihin.

Himokselta löytyy myös huoltopalvelu välineillesi. Täällä voit huollattaa niin lasketteluvarusteet kuin murtomaasukset.

Ohesta löydät hinnaston sekä yhteistiedot, joiden kautta voit varata huollon.

Himoksen rinteiden yhteydestä löytyy myös Ski Shop kaupat, jos olet unohtanut kotiin jotain varusteita. Välillä on myös kiva vaihtaa tekstiilejä uusiin tai hankkia muistoja ihanasta Himoksen lomasta.

Himokselta löytyy tietysti myös rinneravintoloita. Länsi-rinteillä löytyy Bistro, joka palvelee aina rinteiden ollessa auki. Lisäksi siellä löytyy HimosBuffet, joka palvelee lounasaikaan sekä sesongin tarpeen mukaan. Pohjois-rinteillä löytyy Himoscafé, joka on auki rinteiden aukiollessa.

Himoksella turvallisuudesta on huolehdittu, lisäksi ensiapuvalmius on aina olemassa kun rinteet ovat auki. Himoksella rinne-ensiavun tavoittaa, kun otat yhteyttä henkilökuntaan missä tahansa Himoksen toimipisteistä.

Muista hätänumero 112

Ensiapu ja päivystys

Päivystys avoinna 24 h/vrk

Jokilaakson Sairaala
Sairaalan tie 11, 42100 Jämsä

Puh 040 712 255

HIMOKSEN JA JÄMSÄN SIMULAATTORIMAAILMA

Täällä voit harrastaa monipuolisesti vauhtilajeja lomallasi. Himoksen simulaattorimaailma on viihdekeskus Himoksen lähimaastossa. Täällä voit niin ajaa rallia kuin laulaa karaokea. Sopii perheille, ryhmille ja oikeastaan kaikille.

Simulaattorimaailman kotisivuille

JÄMSÄN UIMAHALLI KOSKIKARA, HIMOKSEN lähellä

Jämsässä löytyy uimahalli, jossa on kuntoallas, terapia-allas, lasten allas ja kuntosali. Uimahalli on hyvä vaihtoehto ulkoliikkumiselle. Ohessa linkki uimahallin sivuille.

https://www.jamsa.fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/uimahalli

LUISTELU HIMOKSELLA

Himos-Jämsän seutu tarjoavat mahdollisuuksia retkiluisteluun, curlingiin sekä kiekkoiluun. Patalahdelta sekä Pitkäjärveltä löytyy reittejä retkiluisteluun.

Jämsän seudulta löydät ulkokenttiä sekä jäähalleja muihin jäälajien aktiviteetteihin. Oheisesta linkistä löytyy tiedot jäähalleista ja luistelukentistä.

https://www.jamsa.fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/jaahallit-ja-luistelukentat

MOOTTORIKELKKAILU HIMOKSELLA

Ympäristö Himoksella mahdollistaa upeat maastot moottorikelkkailuun. Moottorikelkkareittejä on tarjolla vasta-alkajille sekä kokeneemmille kelkkailijoille. Moottorikelkkasafareita Himoksella tarjoaa useampi paikallinen järjestäjä. Myöskin moottorikelkkavuokraus onnistuu Himoksella.

MÖNKIJÄSAFARIT HIMOKSELLA

Jokaiseen vuoden aikaan sopivaa aktiivista toimintaa ovat mönkijäsafarit. Ohessa linkki paikallisen toimijan sivuille.

http://www.kp-rantapirtti.fi/index.php?activities

KOIRAVALJAKKO SAFARIT HIMOKSELLA

Himoksella on lomasi aikana mahdollista nauttia myös ikimuistoinen kokemus koiravaljakkosafarista. Paikallisten palveluntuottajien kautta on mahdollista päästä nauttimaan tästä vauhdista koirien kyydissä.

http://www.makiaho.com/safarit.htm

http://www.kp-rantapirtti.fi

PILKKIMINEN JA TALVIKALASTUS HIMOS

Patalahden jäällä on mahdollista pilkkiä. Jäälle voi lähteä paikallisten palveluntuottajien oppaiden kanssa.

HIMOKSEN AVANTOSEIKKAILU

Jos tuntuu ettei pilkkiminen tai luistelu järven jäällä riitä, on tässä sinulle vaihtoehto. Avantoseikkailussa puetaan päälle kelluntapuku ja hypätään veteen. Paikallisen palvelun tuottajan kautta tämäkin hyinen kokemus on mahdollista.

LUMIKENKÄILY HIMOKSELLA

Lumikenkäily on koko perheelle sopiva liikkumismuoto. Himoksella löytyy paikallinen palveluntuottaja, jonka järjestämästä elämyksestä nauttii jokainen.

https://www.himosjamsa.fi/palvelu/lumikenkaily/

JÄÄKARTING JA JÄÄRATA-AUTOILU HIMOKSELLA

Kun kaipaat lomaltasi todellista elämystä, tässä on oiva valinta. Himoksen läheisyydestä löytyy jääkarting rata, jossa ei vauhtia puutu. Ohessa linkki palveluntuottajan sivuille.

http://www.raceland.fi/content/fi/1/90/Jäärata.html

HIMOKSEN KESÄN SUOSIKKIAKTIVITEETIT

FRISBEEGOLF HIMOS

Jämsän ja Jämsänkosken alueelta löytyy ilmaisia frisbeegolf ratoja. Seudun radat sopii koko perheelle.

GOLF HIMOKSELLA

Himokselta löytyy täysimittainen golfkenttä, joka tarjoaa haasteita kaiken tasoisille pelaajille. Väylät ovat vaihtelevia ja hyvin hoidettuja. Kenttä on 6 kilometrinmittainen ja se sijaitsee 118 hehtaarin kokoisella vehreällä alueella. Kentän erikoisuus on laaja vesirange. Oheisesta linkistä pääset Himosgolfin sivuille tutustumaan.

http://www.himosgolf.fi/fi/etusivu/

PYÖRÄILY JA PUMPTRACK HIMOKSELLA

Himoksen kupeeseen Jämsään valmistui kesällä 2017 Pumptrackrata Maauimalan liikuntapuistoon. Pyöräilyrata on monipuolinen harrastepaikka, jossa voi myös potku- ja rullalautailla.

https://www.jamsa.fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/pumptrack

HIMOKSELLA POLKUJUOKSU SEKÄ PATIKOINTI

Himoksella on upeat puitteet polkujuoksuun. Siellä myös järjestetään vuosittain Himos Trial polkujuoksu kisat. Himoksen maastoista löytyy merkittyjä polkureittejä patikointiin. Reittien pituudet vaihtelevat 3-12 km. Himoksen patikointireitit nimellä löytyy kartta reiteistä. Kokeneemmalle patikoijalle löytyy Isojärven kansallispuistosta vaelluspolkuja yhteensä 30 km verran. Isojärven kansallispuisto sijaitsee Jämsän ja Kuhmoisten rajalla.

MELONTARETKET HIMOKSELLA

Himoksen läheinen vesistö tarjoaa mahdollisuuden retkeilyyn melomalla. Himos-Jämsän tunnetuin reitti melontaan on Wanha Witonen. Tämän pidemmän reitin lisäksi on lähellä tarjolla lyhyempiäkin reittejä. Paikalliset yritykset järjestävät ohjattuja melontakursseja sekä opastettuja retkiä. Ohessa linkki.

https://www.himosjamsa.fi/palvelu/melonta/

PÄIJÄNNERISTEILY HIMOKSELTA

Himokselta on mahdollista päästä myös risteilylle nimittäin upealle Päijänteelle. Ohessa linkki josta löydät palveluntuottajan sivut.

http://www.rainbowtours.fi/paijanne-himos

HIMOS PAINTBALL JA AIRSOFTPELIT

Himoksen kupeessa Jämsässä löytyy Jämsän Paintball. Se on Suomen suurimpia Paintball pelialueita. Ohessa linkki palveluntarjoajan sivuille.

https://www.jamsanpaintball.fi/jamsan-paintball/hinnasto

KALASTUS HIMOKSELLA

Himos sijaitsee vesistöjen läheisyydessä. Siellä on hyvin mahdollista kalastaa ja soutuveneen vuokraus onnistuu. Muistathan kalastusluvat, ohessa linkki jossa tietoa luvista.

http://www.kalapaikka.net/patalahti_jarvi_kalastus_luvat_kalaistutukset_ravustus_vesilinnun_metsastys_vedenlaatu_lomamokit_jamsa___51163.asp

SUUNNISTUS HIMOKSELLA

Jämsässä toimii aktiivinen suunnistusseura, joka järjestää rasteja Himoksen läheisyydessä. Ohessa linkki seuran sivuille.

https://www.jrv.fi/drupal/kuntorastit